Mäso z pravej hovädzej sviečkovice umyjeme, odblaníme a pomelieme, ideálne na 2 krát.

Pomlete mäso v mise dochutíme olivovým olejom, mletým čiernym korením, soľou, kečupom, horčicou, sladkou mletou červenou paprikou, worcestrovou omáčkou a kvapkou sójovej omáčky. Pridáme vaječný žĺtok a dobre zamiešame. Biftek potom necháme odstáť v chladničke aspoň 20 minút.

Pripravíme si hrianky, buď na oleji, bravčovej masti, alebo aj „na sucho“ v hriankovači. Hotové hrianky potrieme cesnakom, natrieme biftekom, a tak posypeme najemno nakrájanou cibuľou.

Cibuľu neodporúčame zamiešať do bifteku, pretože mäso chytí sivú farbu. S korením to nepreháňajte, aby ste nestratili chuť mäsa. Kto má rád pikantné, je vhodné pridať chilli.

Na tatársky biftek pre 4 ľudí budeme potrebovať:

600 gramov pravej hovädzej sviečkovice z býka

1-2 vaječné žĺtky

1 polievková lyžica olivového oleja

Soľ

1 polievková lyžica horčice

3 polievkové lyžice kečupu

Sójovú omáčku

Worcestrovú omáčku

Mleté čierne korenie

Mletú sladkú čerevenú papriku

Chilli sypané, alebo tekuté (pre tých, čo majú radi pikantné)

Ak hľadáte spoľahlivý zdroj na nákup pravej hovädzej sviečkovice z mladého býka, navštívte ktorúkoľvek predajňu Spiš Market, kde Vám ju na vašu žiadosť zabezpečia.